ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Λίγα λόγια για
το περιβόλι της Ειρήνης.

image
image

Ο Γιώργος Δούμος είναι παραγωγός βιολογικών γεωργικών προϊόντων ντόπιων παλιών ποικιλιών, με άμεση διάθεση στους καταναλωτές. Συμμετέχει στις βιολογικές αγορές παραγωγών βιοκαλλιεργητών της Θεσσαλονίκης από το 2005. Συνεργάζεται με συνεταιριστικά μαγαζιά βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος των πρωτοβουλιών “Αιγίλοπας” και “Πελίτι”, που έχουν στόχο τη διάσωση και διάδοση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας βιοκαλλιεργητών και της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Πέλλας “Αειφόρος Αλμωπία”. Συμμετέχει ενεργά επί χρόνια σε πολλές εναλλακτικές κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη.

Υποστηρίζει με την εμπειρία του νέους βιοκαλλιεργητές στην σταδιακή κατάκτηση ενός βιολογικού και παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας της γης. Σε ένα μέρος των κτημάτων έχει οργανωθεί μια υπαίθρια Εναλλακτική Κατασκήνωση Ανταλλαγής και Μάθησης (Το Περιβόλι της Ειρήνης), που διατίθεται για σεμινάρια εναλλακτικού περιεχομένου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελεί χώρο καλλιέργειας μιας κοινής γλώσσας και άποψης για τη φύση, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

image
ΔΙΑΣΩΣΗ & ΔΙΑΔΟΣΗ

Μπαχoβίτικη πιπεριά.

image

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στη διάσωση και διάδοση της ντόπιας ποικιλίας της κόκκινης, γλυκιάς και καυτερής μπαχoβίτικης πιπεριάς, που φύεται στην περιοχή πάνω από εκατό χρόνια τώρα, και δίνει ένα σπάνιας γεύσης κόκκινο πιπέρι, καπνιστό και λιαστό. Από άλλες ντόπιες ποικιλίες πιπεριάς παράγουμε καυτερό πιπέρι, μπούκοβο καπνιστό και λιαστό.
Η διαδικασία από τη σπορά μέχρι την αποξήρανση και την τελική άλεση του πιπεριού γίνεται από μας τους ίδιους.

100 Ετών Κόκκινη Πιπεριά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από εμάς για εσάς με εκτίμηση και σεβασμό.

Έτσι δημιουργούμε όλα τα προϊόντα μας από το σπόρο και τα συνοδεύουμε προσωπικά μέχρι να φτάσουν σε εσάς, με γνώση, σεβασμό και εκτίμηση της τεράστιας διατροφικής, αλλά και πολιτικοκοινωνικής αξίας τους.
Σε έναν κόσμο, κατακτημένο πια από τις πολυεθνικές, τα μεταλλαγμένα και τον κεντρικό έλεγχο των ζωών μας, αυτό είναι το δικό μας μικρό λιθαράκι στη συλλογική μας διαδρομή προς έναν όμορφο και δίκαιο κόσμο.